Żeglarstwo » News » Firmy - wiadomości ★ Obserwuj★ Obserwujesz✕ Nie obserwuj
Potrawka z wieprzowiny
LYO FOOD - Żywność liofilizowana - jest często używana przez polskich żeglarzy zwłaszcza w długodystansowych rejsach lub regatach. Jej zapasy miała Warta Polipharma, 'Gutek', czy Aleksander Doba w swojej wyprawie kajakiem przez Atlantyk.
Zestawy są proste w użyciu , wystarczy zalać wodą w/g instrukcji na opakowaniu.
W ofercie jest wiele potraw obiadowych
ale można też kupić liofilizowane owoce np truskawki które można jeść bez użycia wody.
Historia LYO FOOD jest silnie powiązane z firma Lyovit - jednym z największych producentów
liofilizowanych ziół, owoców i warzyw z 20-letnim doświadczeniem na rynku. Dla zaspokojenia
potrzeb alpinistów, żeglarzy, turystów i innych ekstremalnych sportowców Lyovit użył swojego
doświadczenia i rewolucyjnej technologii do stworzenia pierwszej linii liofilizowanych posiłków
w 1998 roku. Produkty nosiły nazwę 'Lyofood' i zostały bardzo pozytywnie przyjęte przez rynek.
W związku z dynamicznie rosnącym zapotrzebowaniem na liofilizowana żywność Lyofood
będący dotychczas częścią firmy Lyovit, zdecydował o powstaniu odrębnej marki.
Tak powstał LYO FOOD. Nowe wzornictwo, nowe opakowania i sprawdzona jakość pozwoliła
marce LYO FOOD na stworzenie nowej linii produktowej LYO EXPEDITION.
Pomysłowość i doświadczenie zespołu LYO FOOD w połączeniu z technologia i know-how
firmy Lyovit stanowią doskonały fundament do stworzenia wyjątkowych produktów.
DLACZEGO POSIŁKI LYO EXPEDITION
SA TAK WYJĄTKOWE?
100% NATURALNYCH SKŁADNIKÓW
Do przygotowania posiłków LYO EXPEDITION są stosowane tylko naturalne składniki bez konserwantów
i sztucznych dodatków. Dostawcy LYO FOOD sa dokładnie sprawdzani w celu zapewnienia wysokich
standardów jakości żywności. Z duma używamy ziół i przypraw, uprawianych na naszych polach, których
przeważająca większość to pola z certyfikatem ekologicznym. Używamy tylko naturalnych składników.
W naszych potrawach nie ma żadnych wzmacniaczy smaku ani sztucznych aromatów
GOTOWANIE PRZED LIOFILIZACJA
LYOFOOD opracował unikalna technologie, która jest oparta na gotowaniu całej potrawy przed liofilizacja,
tak samo jak robimy to w domu czy restauracji. W wyniku tego procesu posiłki LYO EXPEDITION
posiadają smak domowego obiadu. Większość dostawców miesza liofilizowane składniki przygotowywane
oddzielnie, komponując w ten sposób dania.
LYO FOOD oferuje prawdziwe liofilizowane posiłki - nie mieszanki z liofilizowanych półproduktów!
GOTOWANIE PRZED PROCESEM LIOFILIZACJI ZAPEWNIA:
NAJWYZSZA WARTOSC KALORYCZNA NA RYNKU
Spożycie posiłku LYO EXPEDITION daje energie na długotrwały wysiłek. Specjalnie wyważone receptury
w połączeniu z niepowtarzalna technologia zapewniają produktom LYO EXPEDITION najwyższa wartość
kaloryczna z dostępnych posiłków liofilizowanych na rynku.
SMAK PRAWDZIWEGO POSIŁKU
Nasi doświadczeni kucharze przygotowują posiłki LYO EXPEDITION tak, jakby miały być zaraz podane
w restauracji. Do przygotowania używane są wyłącznie świeże składniki i LYO zioła, aby nadać potrawie
wyjątkowy smak.
FUNKCJONALNE I BEZPIECZNE OPAKOWANIE
Opakowanie LYO EXPEDITION zostało zaprojektowane tak aby było jak najmniejsze i lekkie.
Trudne warunki podczas wypraw były najważniejszym czynnikiem branym pod uwagę w fazie
projektowania. Ekstremalne temperatury, zmiana ciśnień i wilgotność - posiłki LYO były już
w każdych warunkach i okazało się, ze opakowanie daje 100% ochrony. Biorąc pod uwagę
praktyczne aspekty opakowań nie zapomnieliśmy o nowoczesnym wzornictwie.
http://lyofood.com
Autor tekstu: Jacek Szczepaniak
Aby móc komentować musisz być zalogowany!
zaloguje się